FAME MMA - nowe oświadczenie, tym razem Fagata, Dubiel i DeeJayPallaside

fot. Instagram: @fagataaa / @marcindubiel

Fagata (Agata Fąk),  Marcin Dubiel i DeeJayPallaside zostali wyrzuceni z FAME MMA przez powiązania z Pandora Gate. Federacja wydała oficjalne oświadczenie w mediach społecznościowych.

Marcin Dubiel reaguje na film Sylwestra Wardęgi: 'Brzydzę się...' >>

FAME MMA: Fagata, Marcin Dubiel i DeeJayPallaside żegnają się z federacją

Na początku października Sylwester Wardęga opublikował na swoim kanale film pod tytułem MROCZNA TAJEMNICA STUU I YOUTUBERÓW: PANDORA GATE. Padły w nim bardzo ciężkie oskarżenia wobec youtuberów o kontakt z nieletnimi fankami. Sylwester Wardęga po przeanalizowaniu oskarżeń influencerki Sukanek wobec youtubera Stuu nie tylko zdobył zeznania od jego nastoletnich fanek, ale też doszedł do wniosku, że przyjaciele Stuu mogli wiedzieć o niepokojących sytuacjach. W sprawę jest zamieszany również Michał Baron, znany jako Boxdel, który niedługo po publikacji filmu Wardęgi został wyrzucony z FAME MMA. Okazuje się, że federacja postanowiła zakończyć współpracę ze swoimi kolejnymi członkami zamieszanymi w Pandora Gate.

Boxdel wyrzucony z FAME MMA 'w trybie natychmiastowym'. To pokłosie nowego filmu Wardęgi >>

W czwartek 5 października federacja FAME MMA opublikowała w mediach społecznościowych nowe oświadczenie, w którym poinformowali, że postanowili definitywnie zakończyć współpracę z Marcinem Dubielem oraz Danielem Pawlakiem, znanym jako DeeJayPallaside, a Fagata nie może liczyć na przedłużenie kontraktu. W oświadczeniu wspomnieli również o Boxdelu. Obecnie trwają prace nad sformalizowaniem decyzji dotyczącej jego usunięcia ze spółek należących do marki FAME:

Federacja postanowiła wydać zbiorcze oświadczenie. Wymagało to chwili, by skontaktować się ze wszystkimi osobami, których powyższe oświadczenie dotyczy. Właścicielom FAME nie udało się skontaktować z Marcinem Dubielem, dlatego informacja o rozwiązaniu kontraktu została ostatecznie przekazana jego menadżerowi. Federacja pragnie poinformować, że decyzje zawarte w oświadczeniu są ostateczne i nieodwołalne. FAME nie będzie współpracować z ww. osobami w przyszłości. PEŁNA TREŚĆ OŚWIADCZENIA: W nawiązaniu do oświadczenia z dn. 03.10.2023 r. informujemy, że Rafał Pasternak i Krzysztof Rozpara, skontaktowali się z osobą reprezentującą Marcina Dubiela, informując o wypowiedzeniu obowiązującego kontraktu. Federacja zakończyła również w trybie natychmiastowym współpracę z Danielem Pawlakiem. FAME nie zamierza również przedłużać umowy z Agatą Fąk, której kontrakt wygasł po ostatnim występie na gali FAME FRIDAY ARENA 2. Jednocześnie informujemy, że trwają intensywne prace nad sformalizowaniem decyzji dotyczącej usunięcia Michała Barona ze spółek należących do marki FAME. Będziemy na bieżąco informować opinię publiczną o postępach prac w tym zakresie.

Oświadczenie w sprawie usunięcia Fagaty, Marcina Dubiela i DeeJayPallaside z federacji FAME MMA możecie zobaczyć poniżej: