Smolasty ODWOŁAŁ dalszą trasę koncertową. Niedawno trafił do szpitala

fot. Instagram: @smolasty / Pixabay

Smolasty odwołuje swoje nadchodzące koncerty powołując się na zły stan zdrowia. Ekipa rapera wydała w tej sprawie oficjalne oświadczenie.

Smolasty od jakiegoś czasu daje wyraźne znaki, że przechodzi trudny okres w życiu. Przypomnijmy, że pod koniec sierpnia 2024 roku przerwał swój koncert w Nysie, aby przekazać fanom ze sceny, że przez zbyt napięty grafik jest tak bardzo zmęczony, że nie jest w stanie dłużej śpiewać. Klika dni później Smolasty nie pojawił się na Dniach Konstantynowa Łódzkiego, a o odwołaniu koncertu organizatorzy imprezy dowiedzieli się zaledwie 10 minut przed jego rozpoczęciem. Raper niedługo potem odniósł się do swojej niespodziewanej decyzji na swoim profilu na Instagramie. Najpierw zmienił zdjęcie profilowe na grafike przedstawiającą rozładowaną baterię, po czym dodał zdjęcie, na którym leży w szpitalnym łóżku. Podpisał je:

Życie > kariera. Dzięki za szczerą troskę. Do zobaczenia wkrótce, może…

Ekipa Smolastego niedawno poinformowała, że stan zdrowia rapera wciąż nie pozwala mu na powrót na scenę. W związku z tym musiał odwołać swoją dalszą trasę koncertową.

Smolasty odwołał koncert 10 minut przed rozpoczęciem. Później dodał wymowne zdjęcia >>

Smolasty odwołuje koncerty. Jest oświadczenie jego managementu

Smolasty na sobotę 14 września miał zaplanowane dwa koncerty. O godzinie 18:00 miał wystąpić w mieście Niemcza, a o 21:00 miał pojawić się w Środzie Śląskiej. Organizatorzy drugiego z koncertów niedawno poinformowali w mediach społecznościowych, że Smolasty jednak się na nim nie pojawi. Nie ukrywali też, że sytuacja jest dla nich naprawdę trudna, gdyż nie mają żadnego zastępstwa za rapera i na ostatnią chwilę będą musieli wprowadzić zmiany w harmonogramie wydarzenia. Organizatorzy przekazali też oświadczenie, które otrzymali od menadżera Smolastego. Ekipa rapera wyjaśniła w nim, że raper musiał odwołać nie tylko swój występ w Środzie Śląskiej, ale też dalszą część trasy koncertowej. Wkrótce ma też zostać dostarczona dokumentacja medyczna wyjaśniającą powody tej decyzji.

W związku z organizacją Święta Wina w Mieście Skarbów informujemy o zmianie formuły oraz harmonogramu wydarzenia. Na powyższą decyzję wpływ miało oświadczenie, które otrzymaliśmy w dniu dzisiejszym, 11.09. "Szanowni Państwo, jesteśmy zmuszeni poinformować, że zaplanowany koncert Smolastego nie odbędzie się. Ze względów zdrowotnych artysta jest zmuszony odwołać dalszą część trasy koncertowej. Jest nam niezmiernie przykro z powodu tej sytuacji. W najbliższym czasie dostarczymy dokumentację medyczną wyjaśniającą powody tej decyzji. Team Smolasty". W związku z powyższym oświadczeniem podjęliśmy odpowiedzialną i trudną dla nas wszystkich decyzję o ograniczeniu imprezy do jednego dnia tj. niedziela 15 września, który dodatkowo wzbogaciliśmy o sobotnie atrakcje (...) Informujemy, że na dzień dzisiejszy nie ponieśliśmy żadnych kosztów związanych z wynagrodzeniem dla artysty.

Smolasty osobiście nie odniósł się jeszcze do odwołania trasy koncertowej.