Fame MMA: Marcin Najman DOŻYWOTNIO zdyskwalifikowany! Federacja podejmie kroki prawne

Fot. Instagram.com/marcin.najman

Marcin Najman został dożywotnio zdyskwalifikowany z Fame MMA. Federacja zapowiedziała podjęcie kroków prawnych w stosunku do zawodnika i jego trenera.

Dominic z Top Model przestępcą seksualnym?! Szokujące informacje przed finałem programu >>

Fame MMA 8  Marcin Najman vs Kasjusz Życiński – walka

21 listopada 2020 roku odbyło się Fame MMA 8. Widzowie zobaczyli starcie m.in. Marcina „El Testosteron” Najmana i Kasjusza „Don Kasjo” Życińskiego. To była czwarta walka Najmana w Fame MMA.

Po gali było głośno przede wszystkim o tej walce. Informowano, że Kasjusz Życiński od początku prowokował swojego rywala. W pewnym momencie ten „pomylił dyscyplinę” i obalił przeciwnika. Odjęto mu punkt. Później Marcin Najman kopnął Kasjusza Życińskiego za co został zdyskwalifikowany. W całe zajście interweniowała ochrona.

Portale opisują również zachowanie trenera Marcina Najmana – Damiana Herczyka – który zaatakował „Don Kasja” co spowodowało, że celebryta odniósł kontuzję nogi.

Wobec Marcina zostaną wyciągnięte konsekwencje. Przepraszamy Kasjusza i kibiców. To nie tak miało wyglądać. Z Marcinem będziemy mieli osobną rozmowę – cytuje wypowiedź Krzysztofa Rozpary po walce portal Sportowe Fakty.

Fame MMA 8: Marcin Najman zdyskwalifikowany. Oświadczenie federacji

23 listopada 2020 roku w mediach społecznościowych Fame MMA pojawiło się oficjalne oświadczenie w sprawie incydentu do którego doszło między Marcinem Najmanem, jego trenerem a Kasjuszem Życińskim.

(…) W stosunku do Pana Marcina Najmana zastosowana zostanie najsurowsza z możliwych kar polegających na dożywotniej dyskwalifikacji jego osoby z jakiejkolwiek aktywności związanej z Federacją FAME MMA. Nadto, w związku z nieakceptowalnym, niesportowym zachowaniem oraz rażącym naruszeniem zapisów umowy, która stanowiła podstawę jego udziału w gali FAME MMA 8, Federacja podjęła decyzję o podjęciu kroków prawnych, polegających na rozwiązaniu ze skutkiem natychmiastowym wyżej wskazanej umowy z wyłącznej winy Pana Marcina Najmana, co w konsekwencji doprowadzi do niewypłacenia całości honorarium, jakie miał otrzymać z tego tytułu od FAME MMA. Jednocześnie Federacja podjęła decyzję o przekazaniu części przedmiotowej kwoty pieniężnej Panu Kasjuszowi Życińskiemu. Pozostała część honorarium zostanie przekazana Polskiemu Związkowi MMA (PZMMA) w celu wsparcia młodych i utalentowanych amatorów sztuk walk.

W odniesieniu do czynów popełnionych podczas przedmiotowego zdarzenia przez Pana Damiana Herczyka Federacja FAME MMA podjęła decyzję o nałożeniu na niego dożywotniej dyskwalifikacji połączonej z zakazem uczestnictwa w jakichkolwiek wydarzeniach organizowanych przez Federację w przyszłości. W związku ze stratami wizerunkowymi, jak i materialnymi FAME MMA zdecydowało o podjęciu kroków prawnych mających na celu naprawienie szkody wyrządzonej Federacji przez bezprawne działanie Damiana Herczyka oraz utracone przez FAME MMA w przyszłości korzyści materialne.

Youtuberzy wywołali burzę filmem o seksie małżeńskim. Teraz się tłumaczą >>

Nadto w związku z uzasadnionym podejrzeniem bezprawności czynów, jakie popełnił Pan Damian Herczyk w stosunku do Pana Kasjusza Życińskiego, Federacja skieruje do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Pana Damiana Herczyka. FAME MMA stanowczo oświadcza, iż zachowanie, jakiego dopuścił się Pan Damian Herczyk, jest wysoce nieakceptowalne i musi spotkać się z bezwzględnym sprzeciwem zarówno samej Federacji, jak i całego środowiska MMA w tym zakresie.

Jednocześnie informujemy, iż Pan Kasjusz Życiński otrzyma pełne wsparcie medyczne oraz prawne ze strony FAME MMA w celu dochodzenia na drodze postępowania cywilnego roszczenia odszkodowawczego oraz zadośćuczynienia od Pana Damiana Herczyka, w związku z bezprawnym naruszeniem czynności jego ciała – czytamy.

Marcin Najman zdyskwalifikowany z Fame MMA. Zawodnik komentuje

Po tym jak oświadczenie Fame MMA zostało opublikowane, Marcin Najman postanowił skomentować jego treść. W filmie, który znalazł się na Twitterze powiedział:

(…) Nie rozumiem o co chodzi z tą dożywotnią dyskwalifikacją z Fame MMA, jeśli chodzi o Fame MMA, skoro ja zaraz po walce miałem już zakończony kontrakt z Fame MMA i jestem wolnym zawodnikiem. Jak można wolnego zawodnika zdyskwalifikować dożywotnio z Fame MMA, skoro on już nie jest w Fame MMA? (…) Może mi jeszcze jakiś zakaz stadionowy nałożyli? (…) A tak zupełnie poważnie, w ostatnim kwadransie odebrałem telefony od szefów dwóch największych organizacji MMA w Polsce z propozycją oczywiście. (…)

Tadeusz Gauer w szpitalu. Trener gwiazd przeszedł operację >>

41-latek dodał, że nie zgadza się z decyzjami Fame MMA.

(…) Pójdą swoim torem. (…) Życińskiego czeka pozew za to jak mnie pomówił w sposób łajdacki przed galą. Czeka go proces i to o spore pieniądze. (…) – słyszymy.

Oświadczenie Fame MMA oraz komentarze Marcina Najmana znajdziecie niżej.