News

Twitter ze zmianami. Opłata za treści i blokowanie agresywnych użytkowników

Twitter ze zmianami. Opłata za treści i blokowanie agresywnych użytkowników

fot. Pixabay.com

Mówi się o kolejnych zmianach na Twitterze i funkcjach Super Follows oraz Safety Mode. Co wiadomo na temat tych opcji?

Instagram: nie podasz tej informacji? Dostęp do serwisu zostanie zablokowany >> 

Twitter i Super Follows – co to za funkcja?

Twitter uruchomił nową funkcję Super Follows. Najpopularniejsi użytkownicy będą mogli udostępniać swoje treści subskrybentom, czyli tym, którzy za nie zapłacą. Funkcja jest na razie testowana w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, ale w najbliższym czasie ma pojawiać się też w innych państwach.

W Super Follows na Twitterze są dostępne trzy miesięczne abonamenty w wysokości 2,99 dol., 4,99 dol. lub 9,99 dol.

Instagram bez 'swipe up'. Co będzie w zamian? >> 

Ci, którzy zapłacą za treści danego twórcy dostaną „plakietkę superobserwatora”. Dzięki niej influencerzy mogą rozpoznawać subskrybentów, wchodzić z nimi w interakcje i oferować inne usługi. Prawdopodobnie opłaty za wpisy będą pobierać m.in. muzycy, dziennikarze i komicy.

Co zrobić, żeby zarabiać na postach na Twitterze? Należy wpisać się na listę oczekujących i spełnić kilka warunków - mieć ukończone 18 lat, mieszkać w Stanach Zjednoczonych, posiadać ponad 10 tys. obserwujących i opublikować co najmniej 25 tweetów w ciągu ostatnich 30 dni.

Instagram z nową funkcją. Jak zarządzać Kontrolą Wrażliwych Treści? >> 

Żeby subskrybować dane konto, trzeba na profilu kliknąć przycisk Super Follows i zapłacić. Na osi czasu pojawią się tweety, w przyszłości subskrybenci mają mieć dostęp też do biuletynów, możliwości wyboru różnych poziomów subskrypcji. Super Follows może być anulowane w dowolnym momencie.

Twitter z Safety Mode – co to za funkcja?

Safety Mode będzie automatycznie blokować użytkowników agresywnych lub szerzących nienawiść wobec innych. Automatyczne blokady będą działać 7 dni. Wprowadzenie funkcji, która ma ograniczyć nadużycia w sieci zapowiadano kilka miesięcy temu.

Facebook: szyfrowane rozmowy i wideo. Messenger z dużymi zmianami >>

Jeśli firma wykryje, że dany użytkownik „używa potencjalnie szkodliwego języka – takiego jak obelgi lub nienawistne uwagi – lub wysyła powtarzające się i nieproszone odpowiedzi lub wzmianki”, automatycznie zablokuje naruszającego użytkownika – podają Wirtualne Media.

Funkcja Safety Mode jest testowana. Twitter zapewnia, że technologia może określić, którzy użytkownicy regularnie wchodzą w interakcje i upewnić się, że ktoś nie został zablokowany przez pomyłkę.

YouTube Shorts zastąpi TikToka? Co to jest i jak działa? >>  

Użytkownik Safety Mode może sprawdzić, które konta zostały dla niej automatycznie zablokowane i edytować listę.

 

 

Zobacz też
Komentarze : 0
Aby dodać komentarz Zaloguj
Materiały do pobrania Dostępność kanałów Kontakt Regulaminy konkursów Logotypy 4FUN Prywatność Obowiązek informacyjny Regulamin serwisu
FCBBridge2fun Screen Network naEKRANIE
2020 4FUN sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.